Rasmus Eriksson

Biografi

Rasmus ErikssonRasmus startade redan som 10-åring sin musikaliska bana då han började i Täby musikklasser. Det var där han tog sina första steg mot att bli den artist han är idag genom klassisk körsång.

I tonåren flyttade Rasmus med sin familj till Skåne där han även tog upp gitarren på repertoaren. Låtskrivandet satte igång snabbt och han spelade in lite demos i studio. En dag kom en artistbokare in i studion och frågade Rasmus om han kunde tänka sig att spela som trubadur på en av Viking Lines färjor då trubaduren ombord blivit sjuk. Högst ovetande om vad en trubadur var egentligen tackade Rasmus ja och satte sig och övade. Ett antal år senare hade han gjort sig ett namn som en av de mest uppskattade akterna på Östersjön och turnerat runt, både i Sverige och utomlands.

Rasmus har även under sin karriär hunnit med att co-skriva en houselåt som ett tag låg sexa på Billboard Dance Airplay Chart och både grunda och driva ett artistläger för ungdomar som utbildat elever som senare gått vidare och gjort allt från Melodifestivalen till utlandsturneer.

2011 kontaktades Rasmus av Tv4 för att söka till "Talang 2011".

Han gick in framför en kompetent jury bestående av Henrik Fexeus - Mentalist, Charlotte Perelli - Artist och kanske den mest fruktade av dem alla, Bert Karlsson – Skivbolagsmogulen. Rasmus ställde sig med en akustisk gitarr och spelade en egenskriven låt, 'Take me back'. Låten var countrybetonad och något oprövad inför publik men han behövde inte oroa sig, Publiken stod upp och juryn klappade i händerna. Han gick ända till final och fick sedan ett skivkontrakt.

Första singeln 'Cowboy superstar' släpptes senare 2011 och spelades flitigt på radiokanaler runtom i landet. 2013 kom debutalbumet 'The wind beneath my wings', en skiva som har fått väldigt fint mottagande. Rasmus musik kan beskrivas som amerikansk pop/rock med countryinfluens men Rasmus själv tycker inte om att sätta stämpel på sin musik. ”Bra musik är bra musik, oavsett vad den kallas”!